top of page

Huisregels

Dierenhotel La Parada is aangesloten bij de brancheorganisatie Dibevo. De algemene voorwaarden opgesteld door de brancheorganisatie worden ook gehanteerd bij Dierenhotel La Parada. Deze kunt u hier downloaden.

Het unieke concept waar wij bij Dierenhotel La Parada in geloven vraagt wel om een aantal extra huisregels zodat voor de logeerhonden alles prettig verloopt.

 

Honden

Door ons unieke concept moeten wij de veiligheid van onze gasten waarborgen. Dit zorgt ervoor dat wij helaas moeten discrimineren in ons hotel in bepaalde rassen. Wij doen dit niet omdat het ene ras sneller bijt, maar meer omdat de schade die een beet van bepaalde rassen toebrengt groter is dan bij andere rassen. Om die reden nemen wij geen honden aan die in de categorie Hoog risico honden vallen.

Castratie en/of sterilisatie

Vroeger dacht men dat een gecastreerde of gesteriliseerde hond beter is en socialer is ten opzichte van soortgenoten. Na nieuw wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat een castratie of sterilisatie niet altijd goed is voor een hond. Bij Dierenhotel La Parada worden ook honden toegelaten die niet gecastreerd zijn mits ze zich weten te gedragen in een roedel.

 

Loopsheid

Loopse teven kunnen veel onrust veroorzaken in een pension en uw hond kan ongewild zwanger thuis komen. Om dat te voorkomen is het erg belangrijk dat u ons goed informeert over de periode waarin uw teef loops kan worden zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Mocht u opvang nodig hebben in de periode dat er een kans bestaat dat uw hond loops moet worden, dan raden wij u aan om de speciale honden-pil te geven voor uw  hond. Brengt u toch een teef die loops is, of loops wordt tijdens haar verblijf in ons pension, dan wordt er €5,- per dag extra in rekening gebracht i.v.m. het apart plaatsen van de hond en de onrust die een loopse teef kan brengen in het pension.

 

Vlooien en teken

Denkt u er aan om uw huisdier een goede anti vlooienbehandeling te geven voordat hij of zij in pension gaat? Dat kan door een behandeling m.b.v. vlooiendruppels of een vlooien/tekenband.
Druppelen verdient de voorkeur want banden gaan regelmatig los.

Berekening pensionprijzen

Wij berekenen pensiondagen. De dag van aankomst wordt altijd in rekening gebracht en de dag van vertrek wordt niet berekend als uw huisdier voor 12.00 uur wordt opgehaald. De door u gereserveerde periode wordt bij vertrek in rekening gebracht.

Dierenarts

Bij ziekte of stress consulteren wij onze dierenarts tenzij u nadrukkelijk heeft aangegeven dat wij uw dierenarts moeten consulteren. De eventuele kosten worden in rekening gebracht.

 

Aansprakelijkheid

Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor uw huisdier(en) of de meegegeven goederen.

 

Vachtverzorging

Een goed onderhouden vacht is voor een hond prettig en een teken van gezondheid. Daarom controleren wij de conditie van de vacht van iedere hond vooraf en zorgen wij dat deze goed onderhouden wordt. Blijkt dat de vacht achterstallig onderhoud heeft en dat er door ons veel extra aandacht aan besteed moet worden dan kunnen er in overleg extra kosten in rekening gebracht worden.

 

Titerbepalingen en/of vaccineren

Een titerbepaling is een bloedonderzoek waarbij gekeken wordt naar het aantal antistoffen tegen ziekten. Deze titerbepalingen worden in ons hotel geaccepteerd wat betreft het Parvovirus, Leverziekte (H.C.C.) en Hondenziekte. De vaccinatie tegen Ziekte van Weil en Kennelhoest zijn niet verplicht.

png.png
bottom of page