top of page

Hondenmassage

Naamloos.png

Een hondenmassage kan gegeven worden om verschillende redenen. Vooraf is het goed om na te denken waarom u een hond masseert of wilt laten masseren. Is dit gericht op alleen  ontspanning en onderhoud van het hondenlichaam of kiest u ervoor om de massage in te zetten om de stress te reduceren. Een andere reden voor een massage kan zijn om bij lichamelijke problemen genezing/revalidatie te ondersteunen. Bij lichamelijke problemen wordt er vaak samengewerkt met een andere specialist.

Iedere massagesessie zal er anders uitzien. Bij hondenmassage werken wij in contact met uw hond. Dat wil zeggen dat er goed geobserveerd wordt welke  lichaamstaal uw hond laat zien zodat wij een goede inschatting kunnen maken of uw hond zich wel of niet ontspant. Ook is het niet de bedoeling dat u uw hond alleen bij ons achterlaat voor een massage. Wij werken ook op dit terrein graag met u, hondeneigenaar, samen, zodat u na afloop ook bepaalde technieken thuis kunt toepassen. Dat leidt ertoe dat wanneer u terugkomt voor een consult het beste  mag worden verwacht van het vervolg. 

Naamloos2.png

Iedere sessie zal er anders uit zien. Wel heeft het consult altijd dezelfde opbouw:

Stap 1: Als eerste stap wordt het intakeformulier uitgebreid besproken. Wij zullen samen in aanwezigheid van de hond uw vraag bespreken. Wanneer we de vraag helder hebben zullen wij ook bespreken welke effecten u op termijn mag verwachten wanneer u of wij de hond regelmatig masseren.

Stap 2: Na het gesprek zal uw hond zich hopelijk wat meer op zijn/haar gemak voelen in de massageruimte en is het wellicht mogelijk om uw hond beter te bekijken. Allereerst willen wij uw hond graag even over het gehele lichaam aanraken. Wanneer u en/of ik met mijn hand over het lichaam van uw hond glijdt zullen er verschillen waarneembaar zijn in bijvoorbeeld de temperatuur. Ook kunnen wij beoordelen hoe de hond in  zijn bespiering zit.

Stap 3: De vorige stap is vaak voor honden al een spannende eerste ervaring. Daarom wil ik u na afloop hiervan even vragen of u met uw hond een paar keer heen en weer loopt. Zo kan de hond ontspannen en kan ik zijn/haar gangwerk ook observeren.

Stap 4: Na de uitgebreide observatie wordt gestart met de massage. De voortgang van de massage is geheel onvoorspelbaar. Het hangt erg af van de lichaamssignalen die uw hond laat zien en hoe prettig hij de massage ervaart. Bij sommige massages kan ik een hond niet eens aanraken. Dan zal ik u wat technieken laten zien waarmee u thuis kunt oefenen in de hoop dat ik de volgende keer ook mag masseren.

Op dit moment is de ondernemer bezig met de opleiding tot Kynologisch Massage Therapeut. Deze opleiding bestaat uit drie delen en het eerste deel is succesvol verlopen. Zolang de ondernemer nog de opleiding volgt tot masseur zal zij vooraf aan het consult overleg hebben met haar docent. Zodat mocht er iets zijn waardoor de hond niet geschikt is voor massage dit vooraf waargenomen wordt.

bottom of page